Skip to content

Komplet guide til blomster - alt du behøves at vide

10 planter som ikke har brug for sollys

by Mohammed Mousleh 25 Apr 2023

Vi kender alle følelsen af, at prøve at holde vores plante i live når vi tager på ferie, eller når hverdagene bliver for hektiske. Det kan svært at følge med nu til dags, og derfor er det let at glemme sine små eller måske endda store grønne planter. Derfor har vi valgt at skræddersy en liste til alle dem der har samme problem som os. En liste der endelig giver dig muligheden for at finde de smukkeste planter der kan gemmes væk i hjørnet af din stue og stadig overleve og blomstrer. 

Her finder du en liste af de 10 bedste planter, som ikke har brug for sollys for at vokse.

Grafik der forklarer om Bromeliad planten. Denne plante er nummer 1 i listen

1. Flammesværd (Bromeliad)

Flammesværd er en unik plante på grund af dens farverige og unikke form. Den kommer i forskellige størrelser, farver og mønstre, der kan tilføje en eksotisk følelse til ethvert rum eller haveanlæg. Bromeliads har også den unikke egenskab, at de kan indeholde vand i deres blade, hvilket betyder, at de ikke kræver hyppig vanding. Nogle typer af Bromeliads kan også producere smukke blomster, der kan vare i uger eller endda måneder. Deres nemme pleje og deres unikke udseende gør Bromeliads til en populær plante både for erfarne og nye planteelskere.

 

2. Sømandstrøst  (Aglaonema)

Sømandstrøst er en unik plante på grund af dens evne til at trives i dårlige lysforhold og med minimal pleje. Denne plante kommer i forskellige farver og mønstre, der kan tilføje en dekorativ følelse til ethvert rum. Chinese Evergreen er også kendt for dens luftrensende egenskaber, da den kan fjerne skadelige kemikalier fra luften. Dette gør Chinese Evergreen til en populær plante både for dens dekorative og sundhedsmæssige fordele.

3. Dracæna (Dracaena)

Dracæna er en unik plante på grund af dens evne til at tilpasse sig forskellige lysforhold og dens hårdføre natur. Denne plante kommer i forskellige størrelser og farver, der kan tilføje en dekorativ følelse til ethvert rum. Dracaena er også kendt for dens luftrensende egenskaber, da den kan fjerne skadelige kemikalier fra luften.

4. Sigøjnerblad (Dieffenbachia)

Sigøjnerblad er en unik plante på grund af dens store, farverige blade og dens evne til at tilpasse sig forskellige lysforhold. Denne plante kommer i forskellige størrelser og farver og kan tilføje en dekorativ følelse til ethvert rum. Dumb Cane er dog også giftig, så det er vigtigt at holde den væk fra kæledyr og små børn.

5. (Hedera helix)

Vedbend er en unik plante på grund af dens evne til at klatre og dække overflader. Denne plante kommer i forskellige størrelser og kan tilføje en grøn følelse til ethvert rum eller haveanlæg. English Ivy er også kendt for dens luftrensende egenskaber, da den kan fjerne skadelige kemikalier fra luften.

6. Venushår (Adiantum)

Venushår er en unik plante på grund af dens delikate, finurlige blade og dens evne til at tilpasse sig forskellige lysforhold. Denne plante kan tilføje en dekorativ følelse til ethvert rum og er også kendt for dens luftrensende egenskaber.

7. Bjergpalme (Chamaedorea elegans)

Bjergpalme er en unik plante på grund af dens elegante og hårdføre natur. Denne plante kommer i forskellige størrelser og kan tilføje en dekorativ følelse til ethvert rum. Parlor Palm er også kendt for dens luftrensende egenskaber og evne til at tilpasse sig forskellige lysforhold.

8. Fredslilje (Spathiphyllum)

Fredslilje er en unik plante på grund af dens smukke hvide blomster og dens evne til at tilpasse sig forskellige lysforhold. Denne plante kan tilføje en dekorativ følelse til ethvert rum og er også kendt for dens luftrensende egenskaber.

 

9. Påfugl planten (Calathea makoyana)

Påfugl planten er en unik plante på grund af dens farverige blade og mønstre. Denne plante kræver mere pleje end nogle af de andre planter på listen, men dens dekorative egenskaber gør det til en populær plante. Peacock Plant er også kendt for dens evne til at tiltrække positive energier og symbolisere lykke og velstand.

 

10. Pampasgræs (Cortaderia selloana)

Pampasgræs eller Cortaderia selloana er en unik græsart på grund af dens imponerende størrelse og fluffy blomsterstande. Denne plante kan vokse op til tre meter højt og kræver plads til at trives. Pampasgræs er kendt for sine flotte, cremehvide blomsterstande, der kan vare i flere måneder om efteråret og vinteren. Den er også hårdfør og kan tolerere tørke og salt, hvilket gør den ideel til at plante i kystområder eller tørre områder. Pampasgræs kan tilføje en dramatisk og naturlig følelse til ethvert landskab eller haveanlæg.

Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Vælg variant

Pampas.dk
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15% rabat på din første ordre

Social

Edit Option
this is just a warning
Shopping Cart
0 items